Om Julian

Siden år 2000 med samme ejer

Beliggenhed, Bæredygtighed & Begejstring

Med mere end 16 års erfaring serverer Restaurant Julian mad inspireret af årstidens sæson, det lokale og bæredygtige. Ejer Jesper Møller har derfor også fået eget landbrug, Juliangaard i Smidstrup, hvor der dyrkes frilandsgrønt. Alt efter høst og sæson vil råvarer fra Juliangaard være at finde på menuen.

Med restauratør Jesper Julian Møller i spidsen, er Restaurant Julian den første restaurant i Danmark, der har fået godkendt en menu af Fødevareministeriet som værende klimavenlig. Vi har f.eks. fundet ud af, at skifter man de argentinske oksebøffer og eksotiske frugter ud med en klimavenlig menu, kan man spare 1.000 gr. CO2 per måltid.

Baggrund

Restaurant Julians klima-engagement begyndte for alvor, da Klimaministeriet i 2008 bestilte en klimavenlig julefrokost.

Dengang var viden på området knap, så vi rådførte os med forskere fra Landbohøjskolen og undersøgte, hvor meget CO2 en klimavenlig menu producerede i forhold til en traditionel menu.

Resultatet var, at den mængde CO2-udledning, du sparede ved at vælge den klimavenlige menu, svarede til den mængde CO2, som du producerer ved at køre 10 kilometer i bil!

Restaurant Julian har derfor det klare mål altid at arbejde for at reducere forbruget af CO2 i alt, hvad vi gør – valg af produkter, madlavning og dekorationer både på Nationalmuseet, Toldboden, og da vi tog initiativ til at skabe Copenhagen Street Food på PapirØen.

Jesper Møller modtog i 2016 Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for at skabe Copenhagen Street Food.

Restaurant Julian er desuden medlem af Refood, da vi sorterer vores madaffald og sender det videre til genanvendelse f.eks. til biogas.

Læs mere om Daka Refood