Om Julian

Siden år 2000 med samme ejer

2013_08_17_100348_125

Restaurant Julian

11039148_1049895221692794_7635462434999452023_o

 

Beliggenhed, Bæredygtighed & Begejstring

Med mere end 15 års erfaring serverer Restaurant Julian klimavenlig mad inspireret af årstidens sæson, det lokale og bæredygtige.

Med restauratør Jesper Julian Møller i spidsen, er Restaurant Julian den første restaurant i Danmark, der har fået godkendt en menu af Fødevareministeriet som værende klimavenlig. Vi har f.eks. fundet ud af, at skifter man de argentinske oksebøffer og eksotiske frugter ud med en klimavenlig menu, kan man spare 1.000 gr. CO2 per måltid.

Baggrund
Restaurant Julians klima-engagement begyndte for alvor, da Klimaministeriet i 2008 bestilte en klimavenlig julefrokost.

Dengang var viden på området knap, så vi rådførte os med forskere fra Landbohøjskolen og undersøgte, hvor meget CO2 en klimavenlig menu producerede i forhold til en traditionel menu.

Resultatet var, at den mængde CO2-udledning, du sparede ved at vælge den klimavenlige menu, svarede til den mængde CO2, som du producerer ved at køre 10 kilometer i bil!

Restaurant Julian har derfor det klare mål altid at arbejde for at reducere forbruget af CO2 i alt, hvad vi gør – valg af produkter, madlavning og dekorationer både på Nationalmuseet, Toldboden og da vi tog initiativ til at skabe Copenhagen Street Food på PapirØen.

Restaurant Julian er desuden medlem af Refood, da vi sorterer vores madaffald og sender det videre til genanvendelse f.eks. til biogas.

Læs mere om Daka Refood

International bevågenhed
Vores fokus på klimavenlig mad har gennem tiden fået stor opmærksomhed fra bl.a. The New York Times, og i 2009 havde Restaurant Julian den ære at byde borgmestre fra hele verdenen på en klimavenlig middag på Toldboden under COP15.

I 2010 modtog Restaurant Julian desuden prisen Grønne Erhverv Award for sit arbejde med klimavenlig mad.

Læs om Restaurant Julian i New York Times

Dedikeret til vores mission om at reducere vores forbrug af CO2, er Restaurant Julian  er en KLIMA+ restaurant og et prominent medlem af Grønne Klima Erhverv, et klima- og miljønetværk for virksomheder, der arbejder aktivt med at reducere deres CO2 udslip – en vigtig sammenslutning hvis målsætning er, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Om maden
Vi bruger ingredienser baseret på principperne om sæson, lokalt og friland. Eksempelvis reducerer vi vores brug af oksekød, frosne og forarbejdede fødevarer.

For at reducere CO2-udslippet ved transport af fødevarer, brug af pesticider og drivhuse serverer vi meget fisk, lokale, økologiske og sæsonbestemte frugter og grønsager. Vi køber fra lokale gårde og havne og har f.eks. udskiftet den sydeuropæiske olivenolie ud med den gyldne danske rapsolie.

Samarbejdspartnere
Fødevareministeriet
Københavns Kommune
Wonderful Copenhagen