Restaurant Julian Om Julian - Restaurant Julian

Om Julian

Nye tider på Nationalmuseet

Efter 17 spændende år med Restaurant Julian på Nationalmuseet er det blevet tid til nye projekter for restauratør Jesper Møller. Han har derfor valgt at opsige forpagtningen af Restaurant Julian på Nationalmuseet ved udgangen af 2017.

Opdateret 3. juli 2017

Nye spændende gastronomiske oplevelser
På baggrund af successen med madmarkedet Copenhagen Street Food på PapirØen og flere nye projekter i støbeskeen, bl.a. etableringen af Storms Pakhus – Odense Street Food og egenproduktion af økogrønt på Juliangaard, har Jesper Møller valgt at hellige sig målet om at skabe flere platforme for iværksættere og gadekokke.

Afsked med Nationalmuseet
Jesper Møller har derfor takket nej til at forlænge kontrakten som forpagter af Nationalmuseets restauration, Restaurant Julian, som han har drevet i 17 år – hvilket bl.a. har ført til omtale i The New York Times, da Restaurant Julian er den første danske restaurant, der har fået godkendt en klima-venlig menu af Klimaministeriet tilbage i 2008. Jesper Møller vil forsat være tilknyttet museet ift. udvikling af nye kulturelle initiativer.

Følg vores nye projekter
Vi siger tak til alle vores gæster og alle, som vi har samarbejdet med på Nationalmuseet. Vi håber, at I vil besøge vores nye og nuværende venues, som vil have fokus på nye spændende gastronomiske oplevelser, netværksarrangementer, events og meget mere.

Vi ses på Toldboden, Copenhagen Street Food eller Storms Pakhus – Odense Street Food

Siden år 2000 med samme ejer

Beliggenhed, bæredygtighed og begejstring
Med mere end 16 års erfaring serverer Restaurant Julian mad inspireret af årstidens sæson, det lokale og bæredygtige. Ejer Jesper Møller har derfor også fået eget landbrug, Juliangaard i Smidstrup, hvor der dyrkes frilandsgrønt. Alt efter høst og sæson vil råvarer fra Juliangaard være at finde på menuen.

Med restauratør Jesper Julian Møller i spidsen, er Restaurant Julian den første restaurant i Danmark, der har fået godkendt en menu af Fødevareministeriet som værende klimavenlig. Vi har f.eks. fundet ud af, at skifter man de argentinske oksebøffer og eksotiske frugter ud med en klimavenlig menu, kan man spare 1.000 gr. CO2 per måltid.

Baggrund
Restaurant Julians klima-engagement begyndte for alvor, da Klimaministeriet i 2008 bestilte en klimavenlig julefrokost. Dengang var viden på området knap, så vi rådførte os med forskere fra Landbohøjskolen og undersøgte, hvor meget CO2 en klimavenlig menu producerede i forhold til en traditionel menu.

Resultatet var, at den mængde CO2-udledning, du sparede ved at vælge den klimavenlige menu, svarede til den mængde CO2, som du producerer ved at køre 10 kilometer i bil!

Restaurant Julian har derfor det klare mål altid at arbejde for at reducere forbruget af CO2 i alt, hvad vi gør – valg af produkter, madlavning og dekorationer både på Nationalmuseet, Toldboden, og da vi tog initiativ til at skabe Copenhagen Street Food på PapirØen.

Jesper Møller modtog i 2016 Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for at skabe Copenhagen Street Food.

Restaurant Julian er desuden medlem af Refood, da vi sorterer vores madaffald og sender det videre til genanvendelse f.eks. til biogas.

Læs mere om Daka Refood